Nahajate se tukaj

Kako posamezna astrološka znamenja izbirajo peč

Kozorog

Kozorog je zemeljsko znamenje, pomembna mu je uporabnost in koristnost izdelka - on resnično verjame, da je peč namenjena gretju, vsekakor pa mora biti zanesljiva in enostavna za uporabo. Kozorog nikoli ne bo dovolil, da bi ga karkoli oviralo pri njegovem poslanstvu. Kozorog je ambiciozen, delaven, vztrajen, vedno usmerjen k cilju. V življenju mora preplezati ogromno ovir, osvojiti mnoge vrhove. Kariera mu je zelo pomembna, dom mu pomeni prostor, kjer se spočije od delovnih naporov in nabere novih moči. Kot vse stvari v življenju, tudi funkcijo doma jemlje zelo resno, zato mu je pomembna tudi toplina doma, tam se hladen, strog racionalist spremeni v pravega zapečkarja. Ko stvari v zunanjem svetu tečejo normalno, se Kozorog usede zraven kamina, opazuje ogenj in je popolnoma zadovoljen in pomirjen. Kozorogu odgovarjajo čiste linije, klasična eleganca brez pretiravanja, seveda pa naj peč ima steklena vrata, da bo lahko gledal igro plamenov, ko bo iskal svoj notranji mir.

Enostavna, elegantna oblika, klop v kamnu kozorogove barve...

Vodnar

Vodnar ne priznava norm , tradicije, avtoritet, torej bodo njemu na kožo pisane nenavadne peči, uporaba naprednih tehnologij. V vsakem primeru mora peč imeti dodatno elektroniko, ki optimizira proces izgorevanja in izkoristke. Je velik zagovornik kurjenja z lesnimi peleti, prav zaradi možne uporabe elektronike za regulacijo procesa izgorevanja, zaradi možnosti avtomatskega nalaganja peči in nenazadnje tudi zaradi ekstremno visokih izkoristkov takih peči in minimalne obremenitve okolja. Glede na njegovo nagnjenost k podiranju tabujev ta peč seveda še zdaleč ne bo izgledala kot klasična peč, oblika bo bolj podobna kaki vesoljski ladji ali letečemu krožniku. Torej Vodnarju odgovarjajo peči nenavadnih oblik, uporaba najmodernejših tehnologij je obvezna. Najbolj bo notranje izpolnjen, če bo obiskovalcem v njegovem domu zastal dih in mu bodo priznali, da takega izdelka še niso videli, da je to na vsak način je to peč prihodnosti.

Lončena peč skaminskim vložkom na lesne pelete. Peč je s...

Back to the future; Vodnar je znan po netradicionalnem pris...

Back to the future; Vodnar je znan po netradicionalnem pris...

Ribi

Osebe v tem znamenju so zelo senzibilne, imajo zelo razvito intuicijo, običajno velik kos življenja preživijo v svojem imaginarnem svetu, imajo zelo veliko idej, ki pa jih na žalost ne znajo izrazit v tem svetu. Večinoma so nerazumljene, se ne morejo izrazit, predvsem zaradi tega ker je jezik v obliki, kot ga je razvilo človeštvo, preveč omejujoč, da bi Ribe lahko izrazile to kar čutijo. To znamenje je tipičen primer velikega umetnika, ki je ponavadi nerazumljen in se težko znajde v tem svetu. Kakšna peč bi jim odgovarjala ? Ker Riba ponavadi ne zna formulirati svojih želja, je seveda njene želje težko izpolnit, vendar je ob poznavanju Ribje filozofije tudi to možno. Ribam bi odgovarjale mehke valovite linije nepravilnih oblik, mehke nežne barve, skratka nevsiljiva peč, po možnosti z veliko akumulacijo, da plašč peči nikoli ni prevroč, ampak da nežno seva toploto.

Ribi

Ribi

Oven

Oven je temperamentno, dinamično, ognjeno znamenje. Predstavlja nov letni cikel življenja, ki se začne spomladi, ko prve rastline poženejo iz zemlje. Je znamenje začetkov, koncentrirane energije akcije, delovanja. Oven v plamenu prepoznava svojo lastno energijo moči in novih začetkov. Oven ne pozna kompromisov, odloča se hitro, deluje impulzivno, ne glede na to kolikokrat je zaradi tega že imel težave. Oven točno ve, da sklepanje kompromisov ohromi moč akcije. Peči po njegovem okusu so v rdečih barvah, rad ima odprta ognjišča, če le niso preveč izumetničena, blizu mu je kovina in pa tudi obloka kroga, ki pomeni koncentrirano energijo, kar definitivno Oven predstavlja. Na vsak način naj se plamen vidi- drugače za Ovna to ni peč.

Okrogle oblike, rdeča barva, vrata s šipo, tako se kaže v...

Okrogle oblike, rdeča barva, vrata s šipo, tako se kaže v...

Bik

Bik je izrazito zemeljsko znamenje. Zelo pomembne so mu materialne dobrine, edino le-te mu dajejo občutek varnosti. Ni pripravljen tvegati z raznimi novotarijami, on točno ve, da so stari preizkušeni recepti najboljši. Kar se tiče doma je velik tradicionalist, objekti, ki jih on vgradi v svoj dom morajo trajati vsaj dve generaciji, zato ni obremenjen z raznimi modnimi trendi. To pa seveda ne pomeni, da njegov dom ni lep in usklajen. Bik je znamenje, ki točno ve katere stvari so večno lepe. Zelo pomembni so mu zemeljski užitki, kot so dobra hrana dobra pijača, udoben fotelj in pa seveda nenazadnje peč, ki domu daje toplino. Pri obliki in barvah seveda ne pretirava, najbolj pomembna je seveda uporabna vrednost izdelka. Uporabnost je seveda širok pojem, tako da je potrebno to pogledati z Bikovega zornega kota. Biku je kristalno jasno, da je najboljša peč tista, ki nam tudi omogoči, da v njej spečemo kako pečenko, skuhamo golaž, tudi pizza je dobra, čeprav se seveda ne more primerjati s tradicionalnimi dobrotami. Biku je kristalno jasno, da je hrana kuhana ali pečena na pravem ognju, tisočkrat boljša in okusnejša od česarkoli kar pripravimo na druge načine. Bik prisega na kmečko (krušno) peč, če pa to ni možno, pa vsaj na en spodoben štedilnik na drva, po možnosti z dvema pečicama ( stvar je jasna -ena za pečenko, druga pa za jabolčni zavitek). Mogoče bi bil pripravljen popustiti pri izbiri barve peči in bi dovolil tudi kakšen bolj živ odtenek, če je le siguren, da bo iz te peči prišla tudi kakšna dobra hrana.

Zidan štedilnik v kombinaciji s pizza pečjo. Lahko kuhamo...

Dvojčka

To je izrazito zračno znamenje, kar pomeni, da je ljudem rojenim v tem znamenju najpomembnejša komunikacija. Ni jim toliko pomembna grelna funkcija ali oblika peči, pač pa jim največ pomeni, da ob kaminu s prijatelji debatira o vsemogočih temah. Kamin je prijetna poživitev prostora, daje prijetno toploto, ravno zaradi tega je to odlična komunikacijska točka. Ker se Dvojček zelo rad »ujame v debato« in se mu tudi dostikrat zgodi, da pozabi pravočasno zakurit peč, so zanj bolj primerne peči, ki hitro začnejo oddajat toploto. Od njega se pač ne more pričakovat, da ob obilici opravkov ki jih ima, še redno skrbi za nalaganje peči. Dvojček ni tip človeka, ki bi v zimskih večerih sam posedal ob peči. Če družbe ni v njegovem domu, se pač odpravi drugam, kjer se »kaj dogaja«.

Peč na pelete z večjim zalogovnikom, ki ga polnimo na dva...

Lončena peč z elektronsko regulacijo dovoda zraka v kuriš...

Rak

Ljudje rojeni v tem znamenju so praviloma bolj čustveni, zelo pomembna sta dom in družina, vse ostalo je drugotnega pomena. Peč naj bo nežnih oblik, ob peči mora biti vedno dovolj prostora za celo družino. Rak seveda skrbno pazi, da je njegova peč vedno prijetno topla, tako da dobesedno vabi vse družinske člane, da se ob mrzlih zimskih dnevih zberejo okrog nje. Rak se zelo rad pogreje na peči in skoraj vedno se ob tem z nostalgijo spomni na brezskrbne otroške dni.

Otroci pridite domov, mama je spekla piškote, krušna peč...

Prijeten zimski večer pri Raku.

Lev

Lev je kralj, to se vidi tudi po peči, ki si jo izbere. Kovinski deli so večinoma poudarjeni s medeninastimi dodatki. Lev nikoli ne pretirava z medenino, ne pretirava z oblikami, ni mu važno, koliko poličk ima peč, važno je da peč izžareva toploto, da je nekaj posebnega. Lev je estet in tako kot vsem drugim objektom v prostoru tudi peči določi prostor kjer pride najbolj do izraza. Njemu ni potrebno pretiravati z dodatki, da bi dajal vtis mogočnosti, včasih zna preprostim stvarem vdahniti neverjeten sijaj. Barve peči so od peščene do zlate, oblike pa so praviloma umirjene, z drobnimi dodatki. Lev vedno poskrbi, da je peč nekaj posebnega. Peč bo ravno prav osvetljena, ogenj v kaminu pa bo vedno dajal neko posebno toploto in domačnost, vsak detajl v prostoru doda neko novo dimenzijo bivanja. Lev vedno poskrbi, da je peč pozimi topla, obiskovalce v njegovem domu ponavadi velikodušno posedi okrog peči, ponavadi jih bogato pogosti, tako da imajo ljudje kar slab občutek, ker se jim zdi, da tega ne bodo mogli vrniti, ko se Lev oglasi na obisku v njihovem domu. Glede tega ste lahko brez skrbi, treba je namreč vedeti, da Lev svoje kraljevske lastnosti izkazuje predvsem z velikodušnostjo in je nagnjen k pretiravanju, kar še posebej velja pri gostoljubju in obdarovanju. Lev nikoli ne pričakuje dragocenih daril, njemu je najbolj pomembna pozornost in občudovanje, ki ga vzbudi s svojim kraljevskim nastopom.

Devica

Preden se Devica odloči, vedno skrbno analizira vse prednosti in slabosti izdelka. Zelo pomembna ji je uporabnost, izkoristki peči, pa seveda tudi cena. Ker pred nakupom peči preštudira goro materiala, so njene želje jasne in tudi natančno definirane. Ponavadi se odločajo za lončeno peč, ker ima večjo akumulacijsko moč, če je le možno se peč postavi tako, da greje vsaj dva prostora hkrati. Device se rade odločajo za peč, kjer je večji del peči v dnevni sobi, manjši del pa na hodniku, kjer so tudi vrata za kurjenje. Tako se odločijo predvsem zaradi tega, ker sta na tak način ogrevana dva prostora, pa seveda tudi zaradi čistoče, da ni potrebno nositi drv v dnevno sobo, pa tudi čiščenje pepela iz kurišča je bolj enostavno. Dostikrat se zgodi, da se odreče šipi na vratih kamina, samo zato, ker je izvedela, da gre najmanj 20% toplote skozi šipo in se lahko zgodi, da bo v dnevni sobi kako stopinjo preveč, hodnik pa še vedno ne bo dovolj segret. Devica prisega na preproste enostavne oblike, naravne barve, bistvena ji je uporabnost peči. Pomembna ji je seveda tudi cena, vendar ni nujno, da se odloči za najcenejšo varianto, ona zlahka odšteje tudi nekaj več denarja, če je le izdelek toliko boljši, da se splača.

Pregovorno varčna devica po temeljiti analizi lahko izbe...

Pregovorno varčna devica po temeljiti analizi lahko izbe...

Pregovorno varčna devica po temeljiti analizi lahko izbe...

Tehtnica

Tehtnici je najbolj pomembna harmonija barv in oblik. Kot vse ostale fizične stvari v življenju mora biti tudi peč usklajena s prostorom, barve in oblika peči naj se ujemajo z ostalimi elementi hiše, kakršnokoli neskladje Tehtnico strašansko moti. Pri Tehtnicah je največji problem sprejeti odločitev, sploh pa v današnjem času, ko je izbira oblik in barv praktično neomejena. Ker Tehtnica instinktivno ve, katera rešitev je najbolj usklajena, bi bilo najboljše, če bi se odločila za prvo varianto, ki ji je všeč. To ja lažje reči, kot storiti- pravi Tehtnica. Največkrat se zgodi, da ji je neka peč takoj všeč, vendar se ji zdi, da je treba pogledati še ostale variante, takrat pa se začne pekel. Kadar ima Tehtnica dovolj časa za odločitev, se ji vklopi analitični razum, premleva variante, argumente za in proti, hitro ugotovi, da nobena stvar ni popolna, nikakor se ne more odločit. Najbolj zanimiva lastnost tehtnic je ravno odločanje. Tukaj so najboljši v obeh skrajnostih. Če ima dovolj časa, se nikakor ne more odločit, ko pa je pod stresom, ko se mora odločiti v trenutku, pa vedno izbere najboljšo možno varianto.

Škorpijon

Škorpijon je izredno intenzivno znamenje, on doživlja življenje silovito, pri vsaki stvari se mu zdi, da je še kaj v ozadju in tako tudi doživlja peč. Je izredno fasciniran nad močjo ognja, ki ga privlači, obenem pa se tudi boji nenadzorovane moči ognja. To je pravzaprav ogledalo njegove duše, tudi sam se zaveda, da je v njem strašna moč, ki se lahko odraža v smeri pozitivnega delovanja za celotno družbo, nepredvidljivo pa se lahko ta moč obrne v destruktivno energijo, ki je praviloma obrnjena proti njemu samemu. Dostikrat doživlja življenje na magičen način. Tudi gorenje ognja v kaminu, si ponavadi predstavlja kot silno energijo, kot smrt in ponovno rojstvo. On opazi, da drva popolnoma pogorijo, ostane samo pepel (smrt) in da iz tega nastane toplota (novo rojstvo). Po svoji naravi je nezaupljiv, ker iz lastnih izkušenj ve, da se lahko tudi kaj zaplete, saj tudi pri njem transformacija ne poteka vedno gladko in brez zapletov, zato je nekje globoko v podzavesti tudi strah, da ne bi ogenj ušel iz varnih meja kamina.
Škorpijoni se ponavadi odločajo za kamine kjer se mora videi ogenj, kaminski vložek naj bi bil črn, obloga kamina je temen granit ali kaj podobnega.

Odprto kurišče. Živ stik z ognjem, pa tudi nevarnost pož...

Črna barva ustreza škorpijonu, tudi škorpion se raje odlo...

Strelec

Strelec je pustolovske narave in ni se treba čuditi, če se bo odločil za kakšno peč, ki jo je videl nekje na popotovanju v kaki tuji deželi. Ta peč vsekakor ne bo tujek v njegovem stanovanju. Za strelca je značilna strast do popotovanj in ponavadi tudi kakšno stvar prinese s seboj domov, lahko v obliki predmeta, lahko pa tudi kot idejo. Strelec ne mara omejitev, to se vidi tudi po stanovanju, ki je ponavadi veliko, z zelo malo vmesnimi stenami, peč mora na vsak način biti unikatna, Strelec se nikakor ne pusti ujeti v klišeje, vsekakor pa mora biti plamen v peči dobro viden iz čim več strani. Od vseh znamenj je ogenj Strelcu najbližji element.

Ta strelec je ljubitelj podmornic.

Temu strelcu je všeč nekoliko bolj arabski stil.